Nyt liv på terrassen // Anchers Havecenter + DIY

Nyt liv på terrassen // Anchers Havecenter + DIY

Vi har nu boet 4 år i vores skønne bondehus og elsker det virkeligt. Det er stadig lige så charmerende, smukt og har den stil vi holder meget af. Inden vi fik børn, var Jesper og jeg på udkig efter et sommerhus i samme stil, så vi er meget glade for at have fundet et hus vi bor i hverdag og kan nyde. Men med et ældre bondehus, kommer også flere opgaver, der skal løses.

Vi har længe ønsket at gøre noget ved hele terrassen, som går nærmest hele vejen rundt om huset, men har haft en del andre projekter der lige skulle færdiggøres først. Så weekenden inden pigernes fødselsdag blev der tid til en højtryksrensning af fliserne foran baghuset, og hold da op det blev så flot. Vi har besluttede ikke at gøre noget ved resten af fliserne, da vi om ikke så længe skal have de fleste op, da vi skal ligge græs om på den ene halvdel af forsiden af huset. Det glæder jeg mig til.

Jeg har i samarbejde med Anchers Havecenter, gået igang med at skabe et hyggeligt udendørsmiljø herhjemme på vores “nye” terrasse. Iøvrigt et helt perfekt projekt her i sommer månederne. Jeg har altid elsket at gå i haven, og hjalp tit min far, da jeg var barn. Dette gav os også mulighed for at have kvalitetstid sammen og snakke i en forvejen travl hverdag. Jeg elskede mine have timer med min far.

Derfor prøver jeg også at involvere børnene i de ting jeg foretager mig i haven, og det samme gør Jesper når han ordner noget på huset, om det er at pudse huset op, slå græs eller lue ukrudt, så er børnene med. Jeg elsker tiden i haven med planter, blomster og at gå og rode i jorden og få tingene til at gro. Jeg er ikke super god til planter mm. men det er min mor. Hun er fantastisk til at råde og guide mig, og komme med ting, og hun kører sågar også helt fra Holbæk for at komme og plante i krukker for os.

Anchers Havecenter

Anchers Havecenter er Danmarks største havecenter med 7500m2 indendørs areal med alt i stueplanter, sæsonens blomster, binderi, brugskunst, granit og krukker. De har Danmarks største udstillingshave med havemøbler, fliser og sten og mange mange andre spændende ting. De kan både råde og vejlede, og udføre anlæg- og havearbejde hjemme hos en.

Det er helt vildt en plantage de har. At gå rundt i deres smukke havecenter, er som at være i paradis. Duften og synet at hele køreturen værd. Jeg kan gå rundt i flere timer bare og nyde synet. Jeg tænker, at billederne taler for sig selv.

Efter at have fået den helt store rundtur af Catharina, fik vi samlet nogle lækre og skønne ting sammen i indkøbsvognene 🙂 Nu var det bare om at komme hjem og igang 🙂

TERRASSEN

I samarbejd med https://anchers.dk/ har jeg fået en del krydderurter, i form af mynthe, jordbærmynthe, solbær og ananas salvie, to smukke hortensia samt fire smukke roser. Anchers Havecenter har et utal af krukker, man kan vælge imellem så det var faktisk ret svært at finde nogen, uden at blive draget til dem der stod ved siden af, men det lykkedes til sidst. Krukkerne kan tåle at stå ude hele året.

Det er virkelig blevet smukt 🙂

Der er nu gået 1,5 uge og alle blomsterne er vokset så fint, her et par billeder:) Jeg elsker det liv, blomsterne har skabt på vores terrasse.

PROJEKT HØJBED

Jeg har også længe ønsket mig at lave et højbed, og har været så heldig at få fat i materialerne gennem mit arbejde 🙂 Heldige mig. Så det var bare igang med. Et højbed på hjul kan derfor være en god og nem løsning. Man kan plante, hvad som helst i et højbed, og jeg har selv stor glæde af bærbuske og jordbær i mine højbede – det fungerer super godt. Efter at jeg har fået alle de smukke planter og krydderurter af Anchers Havecenter, har jeg valgt at lave højbede af halvpaller med tilhørende pallerammer.

Se billederne forneden for fremgangsmåden 🙂

Jeg har brugt:

4 hjul med hjul (købt hos Johannes Fog)
1 halvpalle
2 halvpalle-rammer
Sort træmaling (købt i Silvan)
Ukrudtsdug (også kaldet fibertex)
Hæftepistol (købt hos Johannes Fog)
Jord

Jeg startede med at male halvpallen, de steder, som vil være synlige. Dernæst skruede jeg hjulene fast med en skruemaskine i hvert hjørne under pallen. Så kom jeg pallerammerne på og satte fibertex i hele kassen med en hæftepistol. Jeg vil ikke anbefale at bruge plastik, da jorden og planterne ikke kan ånde gennem på samme måde, som med fibertex. Fyld jord i. Plant de ønskede planter i jorden.

I dag har Olivia og jeg været ude hos Aldershvile Planteskole i Bagsværd for at hente nogle bær træer og flere jordbær planter. Vi kom hjem med en brombærplante, hindbærplante, ribsplante og 6 jordbærplanter. Jeg kunne næsten ikke vente med at komme hjem og plante dem. Måske nogen af jer læsere/følgere kender den følelse 🙂

Da jeg havde plantede dem allesammen, fik jeg følelsen af, at de nok godt kunne have glæde af lidt mere plads, så jeg er igen på udkig efter nogle pallerammer, så jeg kan lave et højbed mere.

Men jeg er meget tilfreds med resultatet 🙂 Nu har vi aftalt, at Olivias ansvar er brombær planten og Josephine har fået ansvaret for at holde øje med alle jordbær planterne. Så nu bliver det spændende at se, hvornår der kommer noget frem 🙂

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *