- Velkommen til en personlig blog -

Chips kage med nougatmousse // KiMs Chips

Chips kage med nougatmousse // KiMs Chips

Jeg har teamet op med KiMs chips og udviklet denne lækre kage, som består af deres nye KiMs Smash, som er sprøde og dækket i lækker mælkechokolade og en kombination af sødt, salt og sprødhed. Ovenpå er chokoladekugler samt en hasselnødmousse. Pynten på toppen er en pose blended KiMs chips samt karamel kugler. En super lækker sød og salt kage, hvis man er til dette. 

Indlægget er lavet i samarbejde med KimS Chips

Opskrift på Chipskagen (10-12 prs.)

Chips bunden
3 poser SMASH KiMs Chips
1 pose Honey nuts fra KiMs Chips
200 gram smør

Fremgangsmåden
Blend chips og nødderne
Smelt smøret og bland det sammen med chips blandingen
Hæld hele massen op i en springform. Jeg brugte en str 16 springform, men hvis man gerne vil have en tyndere bund, så kan man med fordel bruge en str. 20, 22, 24 springform.
Springformen skal være beklædt med bagepapir
Husk at sætte kageplast, hele vejen rundt om kanten, inden du hælder massen op i springformen
Brug bunden af et glas, eller andet for at opnå en jævn bund
Stil bunden på køl et par timer, til massen har sat sig helt

Start med at hælde halvdelen af en pose KiMs Crispo kugler oven på bunden. Sørg for at centrere kuglerne – medmindre det ikke gør noget at de er meget spredte. Jeg spredte mine kugler på hele bunden. Det var vigtigt for mig, at den så meget autentisk ud, altså ikke havde det “perfekte billede”, af at der var noget der stak ud i siderne. Men det gør man, som man ønsker.

Hasselnødmousen
1 bøtte Hasselnød Fromagepulver – kan med fordel købes her https://xn--specialkbmanden-dub.dk/bageartikler-is-desserter-706/fromagepulver-hasselnoed-100-g-12589.html

Fremgangsmåden
Start med at piske 5 dl fløde til flødeskum, pas på med ikke at overpiske, så den ikke skiller når den skal blandes med hasselnødmassen
Bland fromagen med 125 ml vand til en ensartet masse
Bland flødeskummet i massen over flere omgange med en dejskraber, men vær forsigtig så flødeskummet ikke skiller
Når det hele er blandet til en ensartet masse, hæld det derefter ovenpå bunden/chokoladekuglerne
Bank kagen mildt på bordet, så eventuelle luftbobler forsvinder
Sæt kagen på køl i min 3-5 timer

Pynt kagen med hvad du ønsker. Jeg har blended nogle havsalt chips fra KiMs Chips og pyntet med karamel kugler.

Min kage blev meget høj. Næste gang ville jeg nok lave kagen i en str. 22 eller 24 springform.

Rigtig god fornøjelse 🙂



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *