- Velkommen til en personlig blog -

Fastelavnsboller med økologiske vanilje kagecreme // Dr. Oetker

Fastelavnsboller med økologiske vanilje kagecreme // Dr. Oetker

Sidste år var første gang jeg nogensinde lavede fastelavnsboller, de blev lige med nød og næppe okay. Der var flere, hvor fyldet var flødet ud af bollerne i ovnen og jeg var heller ikke helt tilfreds med, indeholdet i bollerne. Så I år skulle det være. Jeg skulle lave de bedste og lækreste boller til dato. Så jeg har i samarbejde med Dr. Oetker / Kagerullen lavet, hvis du spørger mig, disse super luftige og lækre fastelavnsboller med den økologiske vanilje kagecreme, fra @kagerullen_droetker, som blev tilberedt, så det blev bagestabil vaniljecreme. Dertil har jeg tilføjet mørk chokolade, som gav fastelavnsbollerne en rigtig skøn smag.

Opskriften giver ca. 18-24 stk. små/mellemstore fastelavnsboller, og ca. 12-16 store fastelavnsboller

Start med at lave vaniljecremen, som skal stå på køl mellem 3-4 timer

Dr. Oetkers vaniljecreme:
1 pose bagestabil vaniljecreme fra Dr. Oetker
1 tsk vaniljesukker fra Dr. Oetker
1 tsk vaniljepaste fra Dr. Oetker
4 dl letmælk

Fremgangsmåden står på bagsiden af posen.
En time inden vaniljecremen er færdig med at stå på køl, så begynd at lave selve fastelavnsbolle dejen

Ingredienser:
50 g gær
3 dl mælk
1 æg
20 g sukker
600 g mel
150 g smør
20 g hakket mørk chokolade

Fremgangsmåde:
Kom smøret i en gryde og smelt det
Når smøret er smeltet tag gryden af varmen og rør mælken i
Smuldre gæren i røremaskinen
Smør og mælk blandingen hældes over gæren
Tilsæt derefter æg og sukker og halvdelen af melet
Ælt dejen godt sammen og tilsæt derefter resten af melet
Lad dejen hæve i 45 minutter

Rul dejen ud til et rektangel og brug gerne denne dejskærer. Den er virkelig super anbefalelsesværdigt https://www.kunstogkokkentoj.dk/da/product/dejskaerer-stilbar-med-5-hjul og skær dejen ud, så du har lige store firkanter, alt alt afhængig, hvor mange fastelavnsboller, du ønsker at lave.

Kom først en teske vaniljecreme og derefter en teske chokolade på, hver af dem. Fold dem godt sammen, husk at alle fire hjørner skal lukkes rigtig godt til. Til sidst ruller du bollen nogle omgange rundt på bordet for der ikke er nogen huller, hvor cremen kan løbe ud. Lig dem på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve yderligere i 20-25 minutter.

Pensel dem med et sammenpisket æg og bag dem ved 220 grader i ca. 12-15 minutter, eller til de er gylden brune.

Oven på fastelavnsbollerne er der glasur med pastafarve og kakao. Jeg har pyntet fastelavnsbollerne med guld chokoladekugler fra https://specialmoment.eu/da/produkt/chokolade-kugler-mini-guld-metallic-copy/ samt pistacienødder og smukt pynt bestående af “Salade de fleur” fra https://www.millmortar.com/shop/salade-de-fleur/?v=dd65ef9a5579, som er en blanding af økologiske kronblade fra kornblomster i farverne hvid, rosa, cerise og mørk blommefarver.

I år er vi ikke hjemme til at fejre fastelavn, da vi rejser til Thailand på lørdag i 2 uger. Derfor skulle det også være nu, at jeg skulle nå at lave nogle fastelavnsboller, da det ellers bliver for sent, når vi kommer hjem fra ferie.

Håber I har lyst til at kaste jer ud i, at lave dem.

Glædelig fastelavn til Jer alle 🙂



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *