- Velkommen til en personlig blog -

Glædelig 1. advent // Sundere havregrynskugler med Bailey og mørk chokolade

Glædelig 1. advent // Sundere havregrynskugler med Bailey og mørk chokolade

Så blev det 1. december og dermed også 1. december. En dag rigtig mange børn venter på med spænding. Der skal åbnes pakkekalender og 1. advent pakke. Indlægget indeholder reklame for Callebaut chokolade & KimS Chips.

Jeg frygtede lidt, at pigerne ville vågne sindssygt tidligt, ligesom sidste år, men den var 7 inden den store kom ind efterfulgt af den lille 🙂

Vi vandt lige 10 minutter mere, inden de ikke kunne holde den længere og op skulle vi. Men jeg elsker selv julen, og er samtidig A-menneske, så det gjorde ikke så meget 🙂

I forbindelse med 1. advent har jeg udviklet en lækker og sundere opskrift på havregryns kugler. Den kommer her.

Opskriften giver ca. 35 – 40 stk. afhængig af hvor store kugler du triller
15 gram usødet kakao (bruger den fra callebaut) https://kforkage.dk/product/170434/callebaut-kakao-pulver-100-1-kg
250 gram havregryn
210 gram dadler
50 gram kokossmør
2 spsk. appelsinsaft
55 ml Bailey
300 gram mørk chokolade fra Callebaut https://kforkage.dk/product/170424/ekstra-mork-chokolade-70-4-2-5-kg
75 gram hasselnødder

Hak nødderne fine i en minihakker og stil dem til side
Kom havregryn, dadler, kokossmør, appelsinsaft, kakaoen og Bailey i en røreskål og rør til en samlet masse
Læg et stykke bagepapir i et fad
Form og rul havregrynskugler ud af massen på et stykke bagepapir
Stil dem i køleskabet så de bliver mere faste
Smelt chokoladen i mikroovnen
Jeg plejer at smelte 30 sekunder ad gangen og husk at rør mellem smeltningerne
Når chokoladen er smeltet, vend hasselnødderne i
Havregrynkuglerne skal nu dyppes én ad gangen i chokolade/nøddeblandingen og placeres på bagepapiret
Jeg bruger altid en chokoladegaffel – du kan finde sættet her https://kforkage.dk/product/26198/patisse-chokolade-gafler-22-cm?gclid=EAIaIQobChMIvMqq1ZGe5gIVlOh3Ch1_Iw1GEAQYASABEgJxoPD_BwE
Kom havregrynskuglerne i køleskabet, indtil chokoladen har sat sig
Når chokoladen har sat sig, er de klar til at blive nydt til en kop kaffe, kage taspas eller bare snack 🙂

Jeg brugte dagen i går på at lave en masse forskellige lækre juleting til Jespers arbejde, her et billede af nogle af tingene 🙂

Lækkerierne består af kirsebær/marcuipan kugler overtrukket med RUBU RB1 Callebaut chokolade, Havregrynskugler med Bailey og Rocky Road med skumfiduser, nøddemix fra KImS Chips https://www.kims.dk/produkt/kims-noeddemix/ samt overtrukket med lys chokolade fra Callebaut.

GLÆDELIG 1. ADVENDT 🙂



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *