Glædelig 2. advent // Rocky Road med et twist

Glædelig 2. advent // Rocky Road med et twist

Så blev det søndag igen og 2. advent i december. Den første uge er bare fløjet afsted 🙂 Men jeg har her den lækreste Rocky Road opskrift til Jer….. Indlægget indeholder reklame for Callebaut chokolade og KimS Chips.

Jeg har faktisk aldrig rigtig før lavet Rocky Road, men altid gerne ville og da jeg i sidste uge både modtog lækre varer fra Callebaut og KimS Chips, så tænkte jeg, at det var på tide at eksperimentere lidt, og resultatet kan jeg godt afsløre blev MEGA godt. Så godt, at jeg faktisk har lavet to udgaver allerede:)

Opskriften på Rocky Road I

Opskriften giver ca. 25 – 30 stk. afhængig af hvor store stykker du skærer
100 gram skumfiduser (det kan både være de store du klipper til eller de små) – købte mine i Rema1000
300 gram dumle karameler
250 gram saltede peanuts fra KimS Chips https://www.kims.dk/produkt/kims-originale-amerikanske-peanuts/
300 gram lys chokolade fra Callebaut https://kforkage.dk/product/170426/lys-chokolade-33-6-1-kg

Start med at skære dumle karamellerne halvt over
Klip skumfiduserne til små stykker
Kom de saltede peanuts, dumle karamellerne samt skumfiduserne op i en skål og vend det sammen
Læg et stykke bagepapir i et firkantede eller aflangt fad
Smelt chokoladen i mikroovnen
Jeg plejer at smelte 30 sekunder ad gangen og husk at rør mellem smeltningerne
Når chokoladen er smeltet, vend chokoladen i blandingen
Hæld hele blandingen i et fad
Stil fadet i køleskabet indtil chokoladen er størknet, ca. 2 timers tid

Den smagte så godt, at selv min dejlige veninde, som ikke spiser sukker, spiste to stykker 🙂 Så jeg måtte igen i køkkenet og lege lidt og herunder kommer opskrift nr. 2

Opskriften på Rocky Road II

Opskriften giver ca. 25 – 30 stk. afhængig af hvor store stykker du skærer
100 gram skumfiduser (det kan både være de store du klipper til eller de små) – købte mine i Rema1000
1 pose Karamel kugler fra KimS Chips https://www.kims.dk/produkt/kims-karamel-kugler/
1 pose Crispo kugler fra KimS Chips https://www.kims.dk/produkt/kims-crispo-kugler/
125 gram Nøddemix fra KimS Chips https://www.kims.dk/produkt/kims-noeddemix/
125 gram Favoritter fra KimS Chips https://www.kims.dk/produkt/favoritter/
150 gram karamel chokolade fra Callebaut https://kforkage.dk/product/170432/karamelliseret-gold-hvid-chokolade-2-5-kg
150 gram mørk chokolade fra Callebaut https://kforkage.dk/product/170424/ekstra-mork-chokolade-70-4-2-5-kg

Klip skumfiduserne til små stykker
Bland alle nødder, karameller, skumfiduser og chokoladekuglerne i en skål og vend det sammen
Læg et stykke bagepapir i et firkantede eller aflangt fad
Smelt chokoladerne i mikroovnen
Jeg plejer at smelte 30 sekunder ad gangen og husk at rør mellem smeltningerne
Når chokoladerne er smeltet, vend først den mørke chokolade i blandingen og hæld blandingen i et fad
Tak karamel chokoladen og hæld det stille og roligt rundt i snirkler over den mørke chokolade
Tag en køkken tandstik og lave snirkler i chokolade blandingen
Stil fadet i køleskabet indtil chokoladen er størknet, ca. 2 timers tid

Man kan lave alle mulige slags Rocky Road. Det er kun fantasien der sætter grænser. Hop gerne ud i opskrifterne og sæt dit eget præg. Tag mig gerne i jeres opslag, hvis I bruger mine opskrifter 🙂



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *