- Velkommen til en personlig blog -

Hjemmelavede ispinde med hindbær // Sommerferie

Hjemmelavede ispinde med hindbær // Sommerferie

Sommerferien er i fuld sving herhjemme, og det bliver bagt med børnene, som aldrig før, og det helt store hit i år er hjemmelavede ispinde med alle mulige smagsvarianter 🙂 Derfor har jeg testet en del efterhånden og tænker jeg i første omgang gerne vil dele min opskrift på hindbær ispinde med Jer.

Jeg har i løbet af den sidste måned testet passionsfrugt, peanutbutter, rabarber samt pistacie og jeg har klart nogle favoritter, og det har familien herhjemme også. Vores favoritter er klar hindbær med hvid chokolade overtræk og rabarber med mørk chokoladeovertræk. Man kan jo selv vælge, hvilken slags chokolade overtræk man ønsker og kan lide. Det her er blot, hvad vi kan lide herhjemme.

Herunder step by step, på den måde jeg laver ispinde på.

Opskrift på 10-12 store is eller 16-20 små is
Her er de redskaber jeg har brugt 🙂

Har købt mine is forme hos Kforkage
Til mini is har jeg brugt disse https://kforkage.dk/mini-vintage-isforme-gel10m-4-stk og til de almindelige ispinde har jeg brugt denne https://kforkage.dk/classic-isforme-gel01-4-stk
Brug en plade med et stykke bagepapir til at sætte formene på og i fryseren, min stålplade er fra KOK Kunst og Køkkentøj https://www.kunstogkokkentoj.dk/da/product/bageplade-alu-40×30-cm
Pynt fra Mill & Mortar Belgium https://www.millmortar.com/shop/salade-de-fleur/?v=dd65ef9a5579

Ingredienser
250 gram frosen eller friske hindbær
25 gram flormelis
225 gram kondenseret mælk
2,5 tsk vaniljesukker
3,5 dl fløde

Chokoladeovertræk
550 gram hvid, mørk eller lys chokolade (jeg foretrækker hvid og lys til denne variant)
2 spsk kakaosmør

Hvis hindbærerne er frosen kan du med fordel lige blot put dem i en skål og i mikroovnen i 10 sekunder. Hvis de er friske så put dem i en skål med det samme
Bland hindbær og flormelis sammen med en gaffel. Sørg for at få mast det hele godt sammen til en ensartet masse
Bland kondenseret mælk i massen
Bland godt sammen med en dejskraber
Pisk fløden til en let skum (så det begynder at skumme)
Bland fløden op i skålen med hindbærmassen
Bland det godt sammen
Hæld massen op i en sprøjtepose
Klip et lille hul
Put dine is forme på en plade med bagepapir på
Fyld kun dine is formene halvt op
Put pinden i så den sidder helt rigtigt
Fuld formene helt op nu
Ret på pindene, hvis dette er nødvendigt

Sæt pladen på frys i 3-5 timer
Når der er gået ca 4 timer smelt chokoladen med 2 spks kakaosmør
Tage isene ud af fryseren og dyp is pindene i chokoladen
Sørg for at pynte dem med valgfrie pynt, med det samme da chokoladen størkner hurtigt

God fornøjelse, de smager himmelsk ☀️🍡🍦🍫Og nemme at lave 🙂



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *