- Velkommen til en personlig blog -

Pop cakes // Olivias ynglings

Pop cakes // Olivias ynglings

Som flere af Jer har lagt mærke til, så postede jeg i uge 7 et billede af nogle flotte pop cakes, som Olivia og jeg lavede i forbindelse med, at Olivias SFO fejrede vinterferien.
Det var første gang jeg lavede pop cakes, men i hvert fald ikke sidste gang. De blev simpelthen så lækre svampede og på ingen måder tørre. Jeg bagte en chokoladekage samt tilførte Philadelphia og karamel kugler fra Callebaut.

Reklame for Callebaut chokolade, Dr. Oetker, Odense Marcipan samt Tørsleffs

Opskrift på ca 50-70 popcakes
375 gram smør
5 stk. æg
7½ dl sukker
4 dl kage hvedemel
10 spsk. rent kakaopulver
5 tsk. vaniljesukker
2½ tsk. bagepulver
1¼ tsk. salt

Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200°
Beklæd springformen med bagepapir
Smelt smørret ved svag varme, og lad det køle let af
Pisk æg og sukker luftigt med i en røremaskine
Bland mel, vaniljesukker, bagepulver, salt og kakao, og sigt det i dejen
Tilsæt det smeltede smør, og rør dejen godt sammen
Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 20-25 minutter.
Afkøl kagen helt. Tager ca 1 til 2 timer
Smuldr kagen med fingerne

Frosting
180 gram mørk chokolade eller smør (med chokoladen får man en meget koncentreret smag og med smør får man en mere flødeost konsistens)
180 gram flødeost naturel
60 g flormelis
1 tsk vaniljesukker fra Dr. Oetker

Fremgangsmåden
Smelt chokoladen over vandbad
Pisk flødeost, smøret (eller smeltet chokolade) og flormelis sammen til en ensartet masse i en røremaskine i 3-5 minutter
Bland det i hele kagemassen
Sæt massen i køleskabet i en halv times tid, men du kan sagtens rulle massen til kugler med det samme og stil på køl bagefter, det gjorde vi

Rul massen til kugler og stik dem i cake pops pinde. Jeg har købt mine pinde hos kforkage. Du finder linket her https://kforkage.dk/popcakes-bageform-3-cm-silikoneform
Jeg købte en pakke med form og pinde. Man kan bruge formen til at sætte pop cakes i. Men vi brugte ne flamingo istedet.

Chokolade overtræk
1 skål karamel chokolade fra Callebaut
1 skål mørk chokolade fra Callebaut
1 skål RUBY chokolade fra Callebaut
1 skål hvid chokolade fra Callebaut

Jeg tempererede alle chokoladerne i mikroovnen

Pynt
Odense marcipan choko karamel kugler
Odense marcipan lakrids knas/Crisp
Odense marcipan sølv, guld og rosa støv
Dr. Oetker Bloomy, Earthy og Leafy drys
Tørsleffs Cappuccino drys
Silicomart glitter guld spray (købt hos kforkage) https://kforkage.dk/glitter-dust-spray-10-g-guld

De er super nemme og lave og håber I har lyst til at kaste jer ud i det,  til stor glæde for både voksne og børn 🙂 De kan laves til enhver lejlighed.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *