Flisekube // DIY projekt

Flisekube // DIY projekt

Jeg fik en ide, og den skulle føres ud i livet hurtigst muligt. Sådan startede dette mega sjove projekt. Jeg er dybt fascineret af ting der er lavet af fliser, da man reelt set kan lavet SÅ mange ting med smukke fliser i alle afskygninger. Så da mit samarbejde med bad og fliser blev en realitet var jeg slet ikke i tvivl om, at det skulle være nu i disse corona tider, at jeg skulle kaste mig ud i projektet. Og jeg er mildest talt super stolt. Der er nogle enkelte små justeringer til mit næste projekt, som allerede er i støbskeen og materialerne er også indkøbt.

Alle materialer til flisekuben er købt i Silvan og fliserne er fra http://badogfliser.dk

Indkøbsliste i SILVAN
Startset med en gummispartel, svamp og tandspartel
Fliseklæb
Multifuge (jeg valgte den grå)
Flisekryds
Handsker (ens hænder tørrer rigtig meget ind)
Metalspartel
5 stk MDF plader à 16 mm tykkelse
– 2 sider med mål: 46 cm x 59,9 cm høj
– 2 sider med mål: 42,8 cm 59,9 cm høj
– 1 x topplade med mål : 46 x 46
– 2 kasser fliser (medmindre man vælger flere forskellige farver)

Mine fliser hedder Sal Rosa Blank 15×15 og Sal Morado Blank 15×15 med et tvist af en/to stk fliser på, hver side af Sal Amarillo Blank 15×15. Du finder alle de farvede fliser på følgende link https://shop.badogfliser.dk/shop/farvede-vaegfliser-381c1.html.

Start med at lime og skrue siderne sammen. Jeg gjorde måske meget mere ud af det, end man egentlig anbefaler, men med en mand der er total handy og har renoveret flere boliger, så fik jeg den bedste rådgivning med på vejen.
Så jeg lavede faktisk huller med et almindelig bor inden jeg skruede skruerne helt i. Derefter stod pladerne og tørrede i min 3-4 timer. Derefter smurte jeg fliseklæbe på alle pladerne og satte fliserne op. Jeg satte en gul et helt tilfældigt sted, på hver side og toppladen.

Et godt tip: Sørg for at der er nok fliseklæb på, når du har skrabet med tandspartlen. Når alle fliserne er sat op på en side af gange, så sæt krydsene på alle åbningerne og pres fliserne godt ind mod hinanden både fra siderne og nedefra og op så den øverste flise lige når kanten. Endnu et tip. Have en spand med rent vand til at vaske dine fingrer (eller handskerne du har på), for man får virkelig beskidte fingrer hele tiden.

Når du har gjort dette på alle siderne og toppen (som du startede med), så skal den tørre mellem 24-48 timer. Nu er den klar til fugen. Fugen blandes op og HUSK AT SMØRE DET PÅ I RUNDE CIRKLER /DIAGONALT. Man skal virkelig sørge for, at få det ind alle steder. og hvis man ser, den er revnet eller der er huller, så kan man blot tage noget fuge på ens fingrer og smøre mere på. Når det har siddet lidt, tager du din store svamp, som du lige har vredet op for vand og vasker rundt og sørger for, at fugen er jævn over det hele. En fin proces synes jeg, da man virkelig her, for første gang får et blik på, hvordan den egentlig kommer til at se ud.

Når fugen er kommet rundt på hele kuben, så skal den tørre i 24-48 timer. Dog gik jeg igang efter 20 timer, og det var også fint. Nu skal de pudses hel fin. Tag en helt tør klud og begynd i cirkulære bevægelser, at pudse hver flise til den skinner.

Jeg synes selv, at den blev sååå fin. Jeg elsker vores nye flisekube bord. Den passer allerede super godt ind i vores stue, men den kommer til at passer endnu mere ind, når vi renoverer vores stue indenfor den kommende tid.

Husk du lige nu kan få 25% på alle farvede fliser med rabatkoden “Cakedelights”. Der er rigtig mange penge at spare med rabatkoden, så håber meget at du vil bruge den:)
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *