Flødeboller med karamelliseret chokolade

Flødeboller med karamelliseret chokolade

I søndags havde jeg inviteret min søde kollega og veninde Antonia og hendes 3 super dejlige børn Liva, Felix og Tilde til en hyggedag og for at lave hjemmelavede flødeboller. Det er så dejligt, at have en veninde, hvor vi har børn, der leger så godt sammen.

I sommers startede vi ” vores egen månedlig hyggedag”, hvor vi spiser sammen, børnene leger, Antonia og jeg hygger i køkkenet og nu er bagningen også kommet til. What’s not to like 🙂

Så efter frokosten i søndags, hvor vi fik hjemmelavede pitabrød med tilbehør, fik Antonia og jeg lavede bundene, skum og tempereret karamel chokolade. Mums det var lækkert. Da det hele var klart, kaldte vi på hele flokken, placerede dem rundt om bordet med al det pynt jeg efterhånden har fået skrabet sammen, og gav dem grønt lys til at pynte dem, ligesom de ønskede. De kom der nogle meget smukke flødeboller ud af.

Men der er heller ingen tvivl om, at når man stiller alt det pynt frem, så går disse dejlige børn fuldstændig i selvsving. Det er som om, at det handler om, at tømme så mange beholder som muligt :))))) Men skidt pyt, så længe, at de hyggede sig, og det gjorde de:)

Hermed opskriften

25-30 stk bunde
1/2 rulle marcipan fra Odense Marcipan
1/2 rulle capuccino marcipan fra Odense Marcipan

Skum
250 g sukker
75 g vand
115 g glukose
140 g past. æggehvider
20 g sukker

Chokolade 
800 gram Gold Callebaut chokolade

FREMGANGSMÅDE:

Bunde:
Rul marcipanen ud mellem 2 stk. bagepapir til ca 3 mm tykkelse
Stik bundene ud med en udstikker på ca 5 cm
Læg bundene på en bageplade og bag dem ved 180 grader i ca 8 minutter, eller til de er blevet lidt sprøde
Lad dem køle af

Skum:
Kom de 250 g sukker, vandet og glukosen op i kasserollen og tænd ved medium varme og hold godt øje med det – Med tiden bliver indholdet mere brunt
Pisk æggehviderne og tilsæt de 15 g sukker lidt ad gangen, i en røremaskine
Kog karamellen, til den er præcis 117 grader (brug gerne et sukkertermometer)
Tag gryden af varmen
Skrue ned for røremaskinen og hæld den varme karamel ned i æggehviderne
Skru røremaskinen op på højeste hastighed og PISK, til skummet bliver “fast”
Jeg piskede i ca. 13-15 min
Her kan tilsættes, vaniljesukker, pastafarve, eller lakrids pulver og pisk til det er godt inkorporeret
Kom skummet op i en engangssprøjtepose med en stor glat, rund tyl
Sprøjt nu skummet på de afkølede bunde

Overtræk:
Temperer den karamelliserede chokolade til den når en temperatur på 28-29.
Den må ikke overstige 30 grader.
Overtræk en flødebolle i chokoladen og drys med det pynt man har lyst
Gentag med resten af flødebollerne
Opbevar dem på køl

Som man kan se, er vores flødeboller på ingen måder perfekte, men øvelse gør mester, og jeg glæder mig allerede til at prøve kræfter med dem igen, for er sikker på, at det bliver bedre næste gang med formen. Men det var super hyggeligt, og så dejligt at se, hvordan børnene i den grad hyggede sig, grinede alt imens de to mødre rendte rundt og tog billeder af de skønne kreationer.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *